19 Ιουνίου 2000
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ γίνεται δεκτή από τους ηγέτες της Ε.Ε., ύστερα από μια σειρά μέτρων που φαίνονται να έχουν μεταβάλει τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας. Την Πρωτοχρονιά του 2001, η Ελλάδα γίνεται επίσημα μέλος της ευρωζώνης. Μόνο το ΚΚΕ και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά διαφωνούν.

1η Ιανουαρίου 2002
Τα ΑΤΜ αρχίζουν να δίνουν ευρώ.

7 Μαΐου 2004
Η Eurostat αμφισβητεί τα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη για το έλλειμμα. Η Ελλάδα τίθεται υπό δημοσιονομική επιτήρηση.

11 Φεβρουαρίου 2009
Η παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγεί στην πρώτη κρίση του ευρώ. Εγείρονται για πρώτη φορά ερωτήματα για την πιθανή διάλυση της ευρωζώνης.

11 Δεκεμβρίου 2009
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκδίδει τη μελέτη «Αποχώρηση και Αποπομπή από την Ε.Ε. και την ΟΝΕ – Κάποιες Σκέψεις».

23 Απριλίου 2010
Με το χρέος να έχει καταστεί μη βιώσιμο, η Ελλάδα προσφεύγει στον Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

15 Νοεμβρίου 2010
Στο Συνέδριο του κόμματός της, η Α. Μέρκελ επικρίνει το SPD για το «τεράστιο λάθος» να αποδεχθεί την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

6 Μαΐου 2011
Στη συνάντηση της Κομισιόν στο Λουξεμβούργο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσέρχεται με μία έκθεση που έχει συντάξει το υπουργείο του σχετικά με τα δεινά που θα επιφέρει στην Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ.

7 Φεβρουαρίου 2012
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Γουίλεμ Μπιούτερ επινοεί τον όρο Grexit.

3 Ιουλίου 2012
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποιεί: «Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Ελληνες σε περίπτωση Grexit».

26 Ιουλίου 2012
Η Citigroup δίνει πιθανότητα 90% για το Grexit στους επόμενους 12-18 μήνες.

23 Μαΐου 2013
Κόντρα στην πρόβλεψή του σχεδόν έναν χρόνο πριν, ο Γουίλεμ Μπιούτερ της Citigroup δηλώνει ότι το Grexit είναι πια «μάλλον απίθανο». Αιτία η εφαρμογή των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

14 Μαΐου 2014
Εν όψει των ευρωεκλογών, που θα αποτελέσουν την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται σε πλάνο για Grexit που έχουν καταρτίσει από κοινού Κομισιόν, Euroworking Group, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

22 Μαΐου 2014
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ισχυρίζεται ότι ήταν Ελληνας πολιτικός («για τα δημοκρατικά αισθήματα του οποίου έχει αμφιβολίες») αυτός που του πρότεινε το Grexit.

20 Φεβρουαρίου 2015
Το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών βάζει ένα προσωρινό φρένο στη συζήτηση περί Grexit.

28 Ιουνίου 2015
Με τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση ανακοινώνει δημοψήφισμα για την απόρριψη ή την αποδοχή της συμφωνίας που προτείνουν οι δανειστές. Το δημοψήφισμα πραγματοποιείται στις 5 Ιουλίου και το «Οχι» κερδίζει με 61,31%.

12 Ιουλίου 2015
Το τρίτο μνημόνιο ψηφίζεται στις 14 Αυγούστου 2015, κλείνοντας τη συζήτηση περί Grexit.

3 Φεβρουαρίου 2016
Αποκάλυψη Σόιμπλε: «Είχα πει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το 2011 ότι θα έπρεπε να εξετάσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για κάποια χρόνια, με αντάλλαγμα τεράστια βοήθεια. Η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η “ατελείωτη διαδικασία” των σκληρών μέτρων για τους Ελληνες πολίτες».

4 Δεκεμβρίου 2016
Την ημέρα κατά την οποία η Ιταλία διενεργεί δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές με το βλέμμα όλης της Ευρώπης στραμμένο πάνω της, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναφέρει διά της πλαγίας οδού των μεταρρυθμίσεων την προοπτική ενός Grexit.

3 Μαρτίου 2017
Το Grexit πλανάται ακόμα, ενώ η πεποίθηση της κυβέρνησης ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λόγω των εκλογών στην Ευρώπη ίσως να μην αποδειχθεί αληθινή, προειδοποίησε από τους Δελφούς και το Οικονομικό Φόρουμ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.