Περισσότερη τύχη θα είχαν αν το έπαιζαν στα ζάρια ή έλεγαν τον καφέ

 

Νίκος Χριστοδουλάκης

26 Μαρτίου 2003

«Όταν ολοκληρωθούν τα (Ολυμπιακά έργα), οι σχετικοί πόροι απλούστατα θα χρηματοδοτήσουν άλλες παραγωγικές επενδύσεις, με μεγαλύτερα ενδεχομένως πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, οι οποίες θα αυξήσουν περαιτέρω το παραγωγικό δυναμικό και την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Αντί – Νίκος Χριστοδουλάκης

19 Μαΐου 2013

«Χίλιες φορές προτιμούσα να αυξάνω τα ΕΚΑΣ, παρά να αγοράζω χαλιά και μάρμαρα για τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών. Αν κάποιοι στεναχωρήθηκαν, δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι. Τα χρήματα θα μπορούσαν να ήταν αισθητά λιγότερα και για αυτό πάλεψα όσο μπορούσα».

 

Γιώργος Αλογοσκούφης

19 Δεκεμβρίου 2008

«Η αναπτυξιακή δυναμική που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα μιας σειράς σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ενισχύει τις άμυνες της ελληνικής οικονομίας απέναντι στο κύμα της ύφεσης που σαρώνει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες».

Αντί – Γιώργος Αλογοσκούφης

5 Νοεμβρίου 2016

«Η κατάσταση οδηγήθηκε σε κρίση λόγω εγχώριων πολιτικών λαθών που επέτρεψαν να εμφανιστεί η Ελλάδα ως υπαίτια και όχι ως ακόμα ένα θύμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης».

 

Γιάννης Παπαθανασίου

17 Σεπτεμβρίου 2009

«Το έλλειμμα θα φτάσει στο 6%».

 

Αντί – Γιάννης Παπαθανασίου

5 Μαΐου 2016

«Ο στόχος για έλλειμμα 6% για το 2009 ήταν πρόβλεψη και όχι στατιστικό στοιχείο».

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

8 Απριλίου 2010

«Η Ελλάδα δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης».

 

Αντί – Γιώργος Παπακωνσταντίνου

25 Απριλίου 2010

«Ο μηχανισμός στήριξης θα λειτουργήσει».

 

Ευάγγελος Βενιζέλος

3 Φεβρουαρίου 2012

«Από τα τέλη του 2009, που ξεκίνησε η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, συνολικά έχουν αποσυρθεί 65 δισ. ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 16 δισ. ευρώ φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Άρα, τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες για να τα “σώσουν” σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα – από τους πιο παραδοσιακούς αποταμιευτές».

Αντί – Ευάγγελος Βενιζέλος

5 Μαρτίου 2015

«(ο κ. Βενιζέλος) μου είπε “Θυμάσαι ένα USB που μας είχε δώσει ο Διώτης;” και να το αναζητήσω. Έψαξα τα κουτιά και βρήκα το USB ανάμεσα σε άλλα, νομίζω τρία. Για να βεβαιωθώ ότι είναι αυτό το έβαλα στον υπολογιστή μου και άνοιξα μηχανικά ένα αρχείο. Μορφή σαν τραπεζική καρτέλα». Σοφία Μπέλμπα, ιδιαιτέρα Ευάγγελου Βενιζέλου, κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Γιάννης Στουρνάρας

2 Απριλίου 2014

«Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε την ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης. Θεωρώ ότι τα χρήματα του προγράμματος, σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των δημοσιονομικών, επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τους επόμενους 12 μήνες».

 

Αντί – Γιάννης Στουρνάρας

14 Ιουνίου 2016

«Τώρα, η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία με τους εταίρους και τους δανειστές της, προκειμένου να προχωρήσει».

 

Γκίκας Χαρδούβελης

4 Νοεμβρίου 2014

«Πιστεύω ότι το χρέος θα καταστεί βιώσιμο με τις κινήσεις που θα κάνουμε».

Αντί – Γκίκας Χαρδούβελης

22 Φεβρουαρίου 2016

«Στο τέλος του 2015, το κρατικό χρέος παραμένει στα 321,3 δισ. ευρώ ή 183,5% του ΑΕΠ, ενώ της Γενικής Κυβέρνησης στα 309 δισ. ευρώ ή

177,8% του ΑΕΠ».

 

Γιάνης Βαρουφάκης

28 Ιανουαρίου 2015

«Δεν θα υπάρξει καμία μονομαχία μεταξύ της κυβέρνησής μας και της Ευρώπης. Δεν θα υπάρξουν απειλές. Δεν τίθεται θέμα ποιος θα υποχωρήσει πρώτος».

Αντί – Γιάνης Βαρουφάκης

18 Ιουλίου 2015

«Προφανώς, ο εκβιασμός ήταν αληθινός. Πρώτη φορά ένιωσα την “αλήθεια” του στο γραφείο μου όταν την 30ή Ιανουαρίου ο κ. Ντάισελμπλουμ με επισκέφτηκε για να με θέσει προ του διλήμματος “Μνημόνιο ή κλειστές τράπεζες”. Από την αρχή γνωρίζαμε πόσο αδίστακτοι ήταν οι δανειστές».

Ευκλείδης Τσακαλώτος

5 Ιουλίου 2016

«Κάθε αξιολόγηση θα είναι πιο εύκολη από την προηγούμενη. Τώρα υπάρχει αναπτυξιακή ατζέντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν συγκρούσεις».

Αντί – Ευκλείδης Τσακαλώτος

18 Φεβρουαρίου 2017

«Τα επιχειρήματα (του ΔΝΤ) συνοδεύτηκαν με την επωδό ότι, αν αυτά δεν σας αρέσουν, υπάρχουν κι άλλα! Πώς είναι, λοιπόν, δυνατό να μην υπάρχει καθυστέρηση με αυτή την τακτική και με έναν Σόιμπλε που παραμένει σφίγγα σε ό,τι αφορά το χρέος;».